Ви переглядаєте: Головна > Медична робота > ПРОФІЛАКТИКА ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

ПРОФІЛАКТИКА ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Інфекційні захворювання виникають унаслідок проникнення в організм хвороботворних мікроорганізмів (бактерій, вірусів або найпростіших) та їх розмноження і негативного впливу на нього.Профілактика інфекційних захворювань проводиться за трьома напрямками.
Перший – виявлення та ізоляція джерела інфекції, другий – виключення механізмів передачі інфекції, третій – підвищення стійкості організму дитини до інфекційних захворювань.
Більшість батьків розуміє, що завдяки нескладній профілактиці хворіти дитина буде менше, а лікування (якщо вона таки захворіла) буде не таким тривалим і коштуватиме дешевше. Якщо вчасно робити щеплення та профілактичні огляди, то приводів для відвідування лікаря буде менше, а будь – які відхилення у розвитку дитини буде виявлені вчасно.
Крім того, якщо дитина звикне бачити лікаря під час планових медичних оглядів, медична допомога не буде асоціюватись лише з болем та почуттям страху.


Залишити відгук

Щоб залишати коментарі, вам необхідно зайти.

Copyright © 2024 Всі права захищені. Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №87 "Дельфін" Черкаської міської ради Черкаської області